Beste putters 2023

Ben je op zoek een nieuwe putter? Of wil je een keer wat nieuws proberen op het gebied van golfen? Bekijk dan onze top 5 putters. Ieder uur voorzien van nieuwe prijzen.
Heb je hulp nodig stuur dan een mail naar info@lakeballen.nl.

1. Spalding Putter PE2

De Spalding Putter PE2 is een golfputter die ontworpen is om golfers te helpen bij het putten. De putter is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een uitstekende afwerking. Het ontwerp van de putter is gebaseerd op de nieuwste technologieën op het gebied van golfclubs en zorgt voor een optimale balans en stabiliteit tijdens het putten.

De Spalding Putter PE2 heeft een klassieke vormgeving met een rechte steel en een kleine kop. De kop van de putter is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en heeft een fraaie afwerking. De putter is voorzien van een dikke grip die zorgt voor extra comfort en controle tijdens het putten.

Wat de Spalding Putter PE2 uniek maakt, is het zogenaamde “heel-toe weighting” systeem. Dit systeem zorgt voor een perfecte balans van de putter en geeft de golfer extra stabiliteit en controle tijdens het putten. De putter heeft ook een lichte buiging in de steel, waardoor de putter een natuurlijkere beweging krijgt bij het slaan van de bal.

De Spalding Putter PE2 is geschikt voor golfers van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Het is een duurzame en betrouwbare putter die garant staat voor jarenlang plezier op de golfbaan. Dankzij de uitstekende afwerking en het unieke ontwerp is de Spalding Putter PE2 ook een mooie toevoeging aan elke golfuitrusting.

Pluspunten

 • Perfecte balans: De Spalding Putter PE2 heeft een “heel-toe weighting” systeem dat zorgt voor een optimale balans van de putter. Dit betekent dat de putter tijdens het putten zeer stabiel blijft en dat de golfer meer controle heeft over de bal.
 • Natuurlijke beweging: Dankzij de lichte buiging in de steel heeft de Spalding Putter PE2 een Comfortabele grip: De dikke grip van de Spalding Putter PE2 zorgt voor extra comfort en controle tijdens het putten. Golfers kunnen hierdoor ontspannen en zich volledig concentreren op hun putts.

Minpunten

 • Een potentieel minpunt van de Spalding Putter PE2 is dat de kleine kop van de putter niet geschikt is voor golfers die de voorkeur geven aan een grotere putterkop. Sommige golfers geven de voorkeur aan een grotere putterkop omdat ze denken dat het hen meer vertrouwen geeft bij het adresseren van de bal en het richten van hun putts. Aangezien de Spalding Putter PE2 een kleine kop heeft, kan het voor sommige golfers even wennen zijn om ermee te putten. Echter, voor andere golfers kan dit juist een voordeel zijn, omdat het helpt om de focus te behouden op de bal en het contactpunt. Het is daarom belangrijk dat golfers de putter uitproberen voordat ze tot aankoop overgaan om te bepalen of de putter bij hun persoonlijke voorkeuren past.

2. Skymax Dual Balance Long Belly Putter

Dual Balance Putter van Skymax met extra gewicht, extra lengte en een grotere grip. Stabiele putter met goede balans.

Skymax Dual Balance 38 inch De Skymax Dual Balance putter heeft meer gewicht in het clubhoofd en boven de hand in de shaft voor een betere balans. De putter is 38 inch lang en met deze extra 7,5 cm lengte en grotere grip vaak een hele fijne putter voor de langere golfers. Het extra gewicht tezamen met de gewichtsverdeling geeft een stabiele putting slag met een goede balans. Met de verdikte grip ligt deze putter stabieler in de hand waardoor u beter gaat putten.

Pluspunten

 • Verbeterde stabiliteit: De Skymax Dual Balance Long Belly Putter heeft een langere shaft en een extra gewicht in de grip, waardoor het gewicht van de putter meer richting de golfer wordt gebracht. Dit zorgt voor meer stabiliteit tijdens het putten, waardoor het voor golfers makkelijker wordt om rechte en consistente putts te maken.
 • Comfortabele grip: De Skymax Dual Balance Long Belly Putter is voorzien van een zachte en comfortabele grip die helpt om druk op de handen te verminderen. De extra gewicht in de grip helpt om de handen stil te houden tijdens het putten, waardoor golfers meer controle hebben over de bal.
 • Geschikt voor verschillende golfers: De Skymax Dual Balance Long Belly Putter is geschikt voor verschillende golfers, van beginners tot gevorderden. De langere shaft kan golfers helpen die moeite hebben met het richten van hun putts, terwijl de extra grip-gewicht kan helpen om de handen stil te houden tijdens het putten. Dit kan golfers helpen om meer vertrouwen te krijgen in hun putts en hun scores te verbeteren.

Minpunten

 • Een potentieel minpunt van de Skymax Dual Balance Long Belly Putter is dat de lange shaft en de extra grip-gewicht kunnen wennen zijn voor golfers die gewend zijn aan traditionele putters. De Skymax Dual Balance Long Belly Putter kan in het begin oncomfortabel aanvoelen en het kan even duren voordat golfers zich aanpassen aan de nieuwe lengte en het extra gewicht. Sommige golfers kunnen ook moeite hebben met het controleren van de putter, vooral als ze geen ervaring hebben met lange putters. Het is daarom belangrijk dat golfers de putter uitproberen voordat ze tot aankoop overgaan om te bepalen of de putter bij hun persoonlijke voorkeuren past en of ze er comfortabel mee kunnen putten.

3. Wilson Staff Infinite Buck Town Counterbalance Putter | 34 inch | Uni | Rechtshandig

De Buck Town putter van Wilson Staff is een populaire Progressive Mallet Putter vanwege zijn grote clubhoofd, dat veel vertrouwen geeft, en zijn verzwaarde CounterBalance puttergrip, die maximale feedback en gevoel biedt. Wilson is al jaren gespecialiseerd in golfmateriaal en biedt naast starter sets ook de hoogwaardige Wilson Staff productlijnen voor golfers die kwaliteit eisen.

De technologie van de Wilson Staff Infinite putter serie is gebaseerd op een consistent gevoel en balbehandeling, met verschillende ontwerpen om aan individuele voorkeuren te voldoen. De Buck Town putter is ideaal voor golfers die de voorkeur geven aan een groter clubhoofd in een Progressive Mallet design, en de CounterBalance technologie biedt extra gewicht in de grip voor meer gevoel en controle over putting-strokes. De grotere en zwaardere grip voorkomt polsbewegingen en zorgt voor beter doseerbare putts, terwijl de Double-Bend-Shaft zorgt voor een duidelijk zicht op de bal tijdens het adresseren. Het grote clubhoofd is topzwaar en voorzien van gefreesde groeven om de bal direct te laten rollen. De Buck Town putter is een degelijke club die is ontworpen voor de meest voorkomende slag op de baan: uw putts!

De Infinite Buck Town heren putters worden geleverd met de Wilson Staff CounterBalance puttergrip, True Temper stalen shaft en Double Bend clubhoofd aansluiting.

Pluspunten

 • CounterBalance technologie: De verzwaarde CounterBalance puttergrip biedt meer gewicht in de grip voor een beter gevoel en meer controle over de putting-strokes.
 • Groter clubhoofd: Het grote clubhoofd in het populaire Progressive Mallet design geeft golfers meer vertrouwen en zorgt voor een betere uitlijning op de bal.
 • Gefreesde groeven: De gefreesde groeven in het clubblad zorgen ervoor dat de bal direct begint te rollen en niet van het blad stuitert.

Minpunten

 • Prijs: Als onderdeel van de hoogwaardige Wilson Staff productlijnen, kan de Buck Town putter prijzig zijn voor golfers die op zoek zijn naar een meer betaalbare optie.

4. Cobra King Vintage Stingray SB Putter 2021 | 34 inch | Uni | Rechtshandig

De Cobra King Vintage Stingray Single Bend 2021 putter is een topzware, Progressive ‘Spin-vormige’ Mallet putter met de aluminium clubface insert uit de SIK Technology . V.v. fijne, dikke grip met Arccos sensor!

Cobra is een gevestigd A-merk in de golfsport. De kwaliteit is dik in orde maar dat is al jaren bewezen. Cobra heeft ruim de tijd genomen om een hele collectie putters te ontwerpen en dit jaar introduceert het premium merk diverse modellen die in techniek en prijsniveau verschillen. Kritische golfers die op zoek zijn naar een wat grotere Mallet ontwerp putter, moeten echt eens kijken naar deze Cobra King StingRay ‘Spider-vormige’ putter. Up-to-date qua design, stevig, gevoelig en voorzien van duidelijke uitlijning.De techniek

Deze Cobra Vintage StingRay putters hebben een massief RVS clubhoofd met 10 gram verstelbaar middengewicht (losse gewichtjes zijn separaat verkrijgbaar) voor de optimale balans en gewichtsverdeling. Het slagvlak heeft de innovatieve, aluminium insert uit de SIK Technology die eigenlijk 4 verschillende lofts heeft zodat het niet meer uitmaakt hoe u op de bal inkomt met uw club. Deze Descending Loft Technology (DLT) is wel echt uniek te noemen en communiceert hierdoor maximaal. Absoluut knap gedaan, rechtstreeks uit de koker van top PGA Tour golfer Bryson Dechambeau samen met SIK Golf. Ook deze Vintage Stingray putter is uitgerust met een dikkere Lamkinputter grip zodat ongewenste polsaktie tijdens het putten wordt onderdrukt. De aansluiting van de shaft op het clubhoofd is Single Bend waardoor deze Stingray een ‘center-ballanced’ zwaartepunt heeft.Cobra Connect: geïntegreerde Arccos Sensor met App

Handige gadget, ook in deze King Stingray putter modellen, is de Arccos sensor die in de achterzijde van de puttergrip is geïntegreerd. Hiermee is de putter draadloos te koppelen met uw smartphone en via de Arccos app (3 maanden gratis proefperiode). Deze tool genereert data over uw prestaties en vaardigheden en maakt het verbeteren van uw handicap gemakkelijker. Met geïntegreerde info over 40.000 internationale golfbanen weet uw putter, dankzij de GPS in uw smartphone, overal de weg. Erg handig!Standaard uitvoering

Deze fijne Cobra King Vintage Stingray Single Bend Mallet Putter 2021 is standaard uitgevoerd met 120 grams KBS CT Tour Putter steel shaft en Cobra Lamkin Sinkfit Straight Connect (99 grams) Putting grip.

Pluspunten

 • Unieke en innovatieve technologie: De Cobra King Vintage Stingray putter heeft een aluminium clubface insert uit de SIK Technology die 4 verschillende lofts heeft, waardoor de putter maximaal communiceert. Bovendien is de putter uitgerust met de Descending Loft Technology (DLT) die het gemakkelijker maakt om te putten. Ook de geïntegreerde Arccos sensor met app is een handige gadget die het verbeteren van uw handicap gemakkelijker maakt.
 • Goede kwaliteit en design: Cobra is een gevestigd A-merk in de golfsport en de kwaliteit van de putter is dik in orde. Het ontwerp van de putter is up-to-date en het is een stevige, gevoelige putter met duidelijke uitlijning.

Minpunten

 • Hoge prijs: De Cobra King Vintage Stingray putter is een premium putter en heeft een relatief hoge prijs. Dit kan een nadeel zijn voor golfers die op zoek zijn naar een goedkopere putter.

5. Odyssey WHITE HOT OG STROKELAB putter 34″ seven nano

De Odyssey White Hot OG StrokeLab putter is een geavanceerde en technologisch geavanceerde putter die is ontworpen om golfers te helpen hun putvaardigheden te verbeteren. Deze putter heeft een lengte van 34 inch en is uitgerust met zeven Nano-gewichten die zijn geïntegreerd in de putterkop en zorgen voor een optimale balans en gewichtsverdeling. Dit resulteert in meer stabiliteit en consistentie tijdens het putten.

De putter is voorzien van de legendarische White Hot OG insert van Odyssey die een zacht gevoel geeft en helpt bij het verbeteren van de afstand en nauwkeurigheid. De StrokeLab-technologie van Odyssey is ook geïntegreerd in deze putter. Deze technologie combineert een lichte graphite shaft met een stalen putterkop om een verbeterde swingdynamiek te creëren. Het resultaat is een soepelere en meer gecontroleerde swing die golfers helpt om hun putprestaties te optimaliseren.

De putter is uitgerust met een fijne, dikke grip die is ontworpen om ongewenste polsactie tijdens het putten te minimaliseren. Dit helpt golfers om hun slag te stabiliseren en meer consistentie te creëren bij elke put. De putter heeft ook een duidelijke uitlijning die golfers helpt om de juiste lijn te kiezen en de putterkop op de juiste manier te positioneren.

Kortom, de Odyssey White Hot OG StrokeLab putter is een uitstekende keuze voor golfers die op zoek zijn naar een geavanceerde en technologisch geavanceerde putter die hen kan helpen hun putprestaties te optimaliseren. Met zijn innovatieve technologieën en hoogwaardige constructie is deze putter een uitstekende keuze voor golfers van alle niveaus die hun spel naar een hoger niveau willen tillen.

Pluspunten

 • De Odyssey White Hot OG Stroke Lab putter heeft een unieke constructie met een gewichtsdistributie die is ontworpen om de consistentie van de putter te verbeteren en de precisie te verhogen.
 • De putter heeft een klassiek, clean design met de iconische witte afwerking van Odyssey, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor golfers die op zoek zijn naar een traditionele putter.

Minpunten

 • De prijs van de Odyssey White Hot OG Stroke Lab putter is aan de hogere kant, wat het voor sommige golfers wellicht minder toegankelijk maakt.
Veel gestelde vragen over het kopen van een putter
Waar moet je op letten als je een putter koopt?
 1. Lengte: De lengte van de putter moet passen bij je lichaamslengte en houding tijdens het putten. Een te lange of te korte putter kan leiden tot onnauwkeurige slagen.
 2. Head design: Er zijn verschillende ontwerpen van putterkoppen beschikbaar, zoals blades, mallets en half-mallets. Elk ontwerp heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om er een te kiezen die past bij je persoonlijke voorkeur en speelstijl.
 3. Gewicht: Het gewicht van de putter kan invloed hebben op de balans en controle tijdens het putten. Het is belangrijk om een putter te kiezen die je goed kunt hanteren en waarmee je nauwkeurig kunt putten.
 4. Grip: De grip moet comfortabel en passend zijn voor je handgrootte en speelstijl. Er zijn verschillende gripdiktes en materialen beschikbaar, dus het is belangrijk om een grip te kiezen die bij je past.
 5. Budget: De prijs van putters varieert sterk, dus het is belangrijk om een budget te hebben en op zoek te gaan naar een putter die binnen dat budget past. Duurdere putters hebben niet altijd een hogere kwaliteit, dus het is belangrijk om te kijken naar de specifieke kenmerken van elke putter en te beslissen wat voor jou belangrijk is.
Moet ik een putter kiezen met een stalen of grafieten shaft?

Dit hangt af van je voorkeur en swingstijl. Stalen shafts zijn over het algemeen stijver en bieden meer controle, terwijl grafieten shafts flexibeler zijn en kunnen helpen bij het verminderen van trillingen en het bevorderen van een soepelere swing.

Wat is de juiste lengte voor mijn putter?

De lengte van je putter moet worden afgestemd op je lengte en postuur. De meeste golfers gebruiken een putter van 33 tot 35 inch, maar er zijn ook putters beschikbaar in kortere of langere lengtes.

Moet ik een putter kiezen met een insert of een massief clubhoofd?

Dit is ook persoonlijk en hangt af van je voorkeur. Een clubhoofd met een insert kan helpen bij het verminderen van trillingen en het bevorderen van een zachtere feel bij impact, terwijl een massief clubhoofd meer feedback en controle kan bieden.

Wat kost een putter?

De prijs van een putter kan variëren afhankelijk van het merk, het model, het materiaal en de technologieën die worden gebruikt. Over het algemeen kan een putter worden gekocht voor ongeveer 50 euro, maar er zijn ook putters op de markt die meer dan 500 euro kosten. Gemiddeld ligt de prijs van een putter tussen de 100 en 300 euro. Het is belangrijk om een putter te kiezen die past bij jouw speelstijl en comfortabel aanvoelt, ongeacht de prijs.