Beste golfset 2023

Ben je op zoek naar nieuwe golfset? Of wil je een keer wat nieuws proberen op het gebied van golfen?
Bekijk dan onze top 5 best verkocht golfsets. Iedere uur voorzien van nieuwe prijzen.
Heb je hulp nodig stuur dan een mail naar info@lakeballen.nl.

1. Cobra Fly XL Complete 15-delige Golfset Met Standbag 2021 (graphite shaft)

Cobra Fly XL Complete 15-delige Golfset Met Standbag 2021 (graphite shaft)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€699,95)

Dit is de Cobra Fly XL Complete 15-delige golfset versie 2021 bevat alles wat het hartje van de startende en enigszins gevorderde golfer begeert: 10 zeer vergevingsgezinde clubs, waarvan 4 met headcover, en een prachtige kwaliteit standbag.

Met deze fraaie Fly-XL Complete Golfset heeft A-merk golffabrikant Cobra in het segment voor beginners en licht gevorderde golfers (HCP 18-54) die zoeken naar een kwalitatief hoogwaardige, complete golfset. Deze Cobra ‘boxed-sets’ 2021 steken op gebied van zowel afwerking als materiaalgebruik en eigenschappen met kop en schouders boven de vele ‘eenvoudige’ budget starterssets uit. Wél hebben ze een vaste samenstelling waardoor uitbreiden in dezelfde serie geen optie is. Dit is de uitvoering met de szwart-grijze standbag!

2. Ben Sayers – heren golfset – rechtshandig – steel shaft – cartbag zwart/blauw

Ben Sayers – heren golfset – rechtshandig – steel shaft – cartbag zwart/blauw

Verkrijgbaar bij

bol.com

De Ben Sayers M8 golfset voor heren is een complete golfset en is zeer makkelijk om te spelen, dus geschikt voor beginners en ook gevorderden (handicapindicatie 54 tot 22). Een complete set inclusief bijpassende golftas voor een golftrolley waarmee u zo de baan op kunt.
Deze set is volledig afgestemd op de moderne golfer. De moeilijk speelbare lange ijzers (3 en 4) zijn in deze set vervangen door de beter controleerbare hybride. Hoewel de hybride is ontwikkeld om met name uit het hogere gras te spelen gebruiken steeds meer golfers deze ook op de fairway. Logisch want met een hybride golfclub heeft u meer controle.

De ijzers en putter zijn voorzien van steel shafts en originele Ben Sayers grips. Voor de driver, woods en hybride is een micro-tuned graphite shaft R-Flex gefit en wordt een bijpassende headcover meegeleverd.

De luxe Ben Sayers cartbag heeft 9 opbergvakken met rits en maximale fuctionaliteit. In een fraaie zwart-koningsblauwe kleurstelling die zowel in de tas alsmede de golfset is doorgevoerd·
De golftas heeft onder andere 2 grote kledingvakken, ballenvak, groot accessoirevak, met fleece gevoerd accessoirevak en een geïsoleerd vak voor uw drinken. Ook een parapluhouder, accessoirering en klittenbandstrook voor handschoen is aanwezig. Wordt geleverd inclusief bijpassende regencover en draagband.

De Ben Sayers M8 golfset bestaat uit:

 • Driver 460 cc met 10,5 graden voor een perfecte en lange afslag
 • Wood 3 met 15 graden loft voor de lange slagen door de baan
 • Wood 5 met 20 graden voor de middellange slagen door de baan
 • Hybrid met 23 graden voor de middellange slagen door de baan en uit de rough
 • IJzers 5, 6, 7, 8 en 9
 • Pitching wedge voor de korte slag naar de green
 • Sandwedge voor de slagen uit de bunker
 • Half mallet putter
 • Luxe zwart-blauwe cartbag voor op de golftrolley voorzien van alle gemakken

Kortom: De Ben Sayers M8 is een vergevingsgezinde complete golfset die makkelijk bespeelbaar is. Uitermate geschikt voor (door) startende golfers.

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Voor beginners en pro’s

Nadelen

 • Van plastic

3. Wilson Ultra XD 14-Delige Golfset (graphite shaft)

Wilson Ultra XD 14-Delige Golfset (steel shaft)+1 inch

Verkrijgbaar bij

bol.com

Wilson is al jaren marktleider in het starterssegment. Terecht want deze complete, vergevingsgezinde Wilson Ultra XD golfset met graphite shafts is een échte aanrader! Alle eigenschappen om voordelig en snel te leren golfen zijn er.

Wilson is niet alleen al jaren een klinkende naam in de tennissport maar ook in de golfsport is dit A-merk al lang marktleider met haar starters sets. Met deze sinds 2020 verkrijgbare Ultra XD sets (technisch gelijk aan de X31 sets maar met iets mooiere afwerking) zijn alle eigenschappen geïntegreerd om voordelig kennis te maken met golfsport en snel de belangrijkst vaardigheden onder de knie te krijgen. Voor dit segment zijn kwaliteit en afwerking van deze Wilson Ultra XD golfset bijzonder fraai. De golftas is t.o.v. de eerdere modeljaren én t.o.v. de vergelijkbare Wilson X31 sets van mooier afgewerkte materialen gemaakt.

Maximale technische ondersteuning om snel te leren golfen

Met deze doorontwikkelde 2020 versie overtreft Wilson de vorige versies als het gaat om zowel eigenschappen als afwerkingsniveau. De clubs hebben verder verbeterde eigenschappen die perfect aansluiten op dat wat beginnende tot enigszins gevorderde golfers nodig hebben. Alle type clubs zijn maximaal vergevingsgezind gemaakt. Hierdoor zal als u uw bal niet volledig in het midden van de club heeft geraakt, deze toch redelijk de bedoelde richting en lengte behouden. Dat komt omdat de bij de driver, fairway wood en hybride het gewicht in het clubhoofd laag en ver achterin is geplaatst. De ijzers hebben een enorme sweetspot of de ‘oversized’ clubhoofden en het zwaartepunt is zo laag mogelijk gehouden om de bal gemakkelijk de lucht in te kunnen krijgen.

IJzers met graphite shafts of stalen shafts?

De ijzers in deze Ultra XD sets in 2020 uitvoering zijn verkrijgbaar met graphite shaft of stalen shaft. Heeft u het liefst zo licht mogelijke clubs en heeft u een hekel aan de heftige trilling op uw handen wanneer u niet volledig zuiver raakt, dan zijn graphite shafts voor u perfect. Vindt u het fijner om wat zwaardere, meer feedback gevende clubs te hanteren, dan zijn ijzers met steel shaft optimaal. Kwestie van voorkeur dus…

Samenstelling

Deze 14-delige herensets bestaan uit 10 golfclubs, 3 headcovers en een standbag golftas:

 • Driver – 460cc – 10° loft
 • Fairway wood 3 – 15° loft
 • Hybride club 5 – 25° loft
 • IJzers 6,7,8,9
 • Pitching wedge (PW) en Sandwedge (SW)
 • Klassiek design ‘Blade’ putter met steel shaft, 34 inch
 • 3 stuks headcovers (driver, fairway wood, hybride club)
 • Lichte standbag met draagband
 • Bijpassende regenkap

Welke uitvoeringen zijn er?

Allereerst is de Ultra XD set er in een dames en een heren uitvoering. Damesclubs zijn iets korter en alle clubs (op de putter na) zijn voorzien van lichte graphite shafts. Bij heren kunt u kiezen voor een set met graphite shaft ijzers of steel shaft ijzers (zie bovenstaand). Ook maakt Wilson deze Ultra XD sets in standaard lengte en in +1 inch versie. Hierbij zijn (alleen) de ijzers circa 2,5 cm verlengd, speciaal voor langere mensen. Let wel… alleen de ijzers zijn dan langer dan standaard omdat die moeten passen bij uw lichaamslengte. Bij een driver, fairway wood of hybride club is dat niet belangrijk.

Prijs versus kwaliteit

De kwaliteit van deze Wilson heren-golfsets is voor dit prijssegment opvallend goed. Blijft u echter wel realistisch want u begrijpt dat in het hogere segment het kwaliteitsniveau van de materialen, de afwerking en de technische eigenschappen hoger ligt. De perfecte prijs / kwaliteit verhouding is echter ideaal is voor starters die niet te veel willen uitgeven aan een A-merk golfset met betrouwbare garanties.

Aanpassingen / clubfitting mogelijk?

In dit prijssegment kunnen clubs niet worden aangepast / gefit. Deze boxed sets worden standaard geleverd in een vaste samenstelling en de clubs zijn voorzien van regular flex graphite shafts en Wilson standaard-herengrips. De specificaties zijn gericht op een zo breed mogelijke doelgroep. Voor startende golfers zijn kleine verschillen in clublengte of gripdikte nog niet zo belangrijk. In het begin staat u niet elke keer in dezelfde houding (‘stand’) achter de bal om te slaan. Pas als u vaak golft, meer ervaring krijgt en een vaste ‘stand’ en swing ontwikkelt, kan clubfitting belangrijker worden.

Voordelen

 • Hoge tees
 • Voor beginners en pro’s

Nadelen

 • Kan snel stuk gaan

4. Spalding True Black 14-Delige Golfset (graphite shaft)

Spalding True Black 14-Delige Golfset (graphite shaft)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€309,99)

Deze complete Spalding True Black ‘boxed’ golfset zorgt dat beginnen met golfen leuk blijft. Een fraai, stoer design wordt hier succesvol gecombineerd met specificaties die afgestemd zijn op starters. Super kwaliteit en afwerking voor deze prijsklasse!

Multi-sportmerk Spalding maakt al jaren ‘boxed’ golfsets waarmee startende golfers in één keer klaar zijn voor hun debuut in de golfsport. Die jarenlange ervaring zie je terug in deze fraai vormgegeven True Black set. Mooi, hedendaags design en vol eigenschappen die startende golfers nodig hebben.

De techniek: in één keer klaar voor de golfbaan

Wilt u starten met golf maar eerst ondervinden of deze sport wel wat voor u is, dan is een ‘boxed golfset’ van Spalding een prima keus. In deze categorie is de samenstelling van het aantal en het soort clubs in de set al voor u gemaakt (vaste samenstelling). Eén en ander is perfect afgestemd op starters die behoefte hebben aan veel vergevingsgezindheid waardoor ook minder zuiver geraakte ballen niet direct links en rechts de baan uit vliegen. Zowel de ijzers als de ‘woods’ (driver, fairway wood en hybride clubs) hebben daarvoor de nodige techniek aan boord om de bal eenvoudiger onder controle te kunnen houden. Eigenschappen als clubhoofden met grote sweetspot en een laag zwaartepunt zorgen voor een voorspelbare, hogere balvlucht waardoor hard rechtdoor slaan niet al te ingewikkeld is. Het clubhoofd van zowel de driver, fairway wood als hybride club bij deze sets is gemaakt uit een lichte maar sterke Alloy staal-legering waardoor de clubs wel tegen een stootje kunnen. De lichte graphite shafts (alle clubs, op de putter na) garandeert veel clubsnelheid met weinig hinderlijke trilling bij impact van de bal.

Mooie, stoere golftas meegeleverd

Deze Spalding True Black Complete 14-delige Golfset wordt geleverd met een stoere, zwarte standbag golftas (ook wel draagtas) met maar liefst 7 opbergvakken. Hij is zéker voor deze prijsklasse, netjes afgewerkt en stevig uitgevoerd. Spalding is in dit segment een grote speler en kritisch bekeken voldoen deze True Black boxed golfsets ruimschoots aan de eisen van iedere starter die geen vermogen uit wenst te geven voor zijn eerste set!

IJzers met graphite shafts of stalen shafts?

De ijzers in deze Spalding golfset uitvoering zijn verkrijgbaar met graphite shaft of stalen shaft. Heeft u het liefst zo licht mogelijke clubs en heeft u een hekel aan de heftige trilling op uw handen wanneer u niet volledig zuiver raakt, dan zijn graphite shafts voor u perfect. Vindt u het fijner om wat zwaardere, meer feedback gevende clubs te hanteren, dan zijn ijzers met steel shaft optimaal. Kwestie van voorkeur dus… De driver, fairway wood en hybride clubs zijn altijd voorzien van graphite shafts.

Standaard uitvoering

Bij zogenaamde ‘Boxed Golfsets’ is de samenstelling vast / bepaald en de uitvoering van de golfclubs standaard gericht op een zo groot mogelijke groep golfers. Clubfitting is daardoor niet mogelijk. Wél zijn de clubs op verzoek (tegen meerprijs) te voorzien van een dikkere grip.

Set inhoud:

De 14-delige Spalding True Black golfset bestaat uit:

 • Driver HL (High Launch loft) 12* loft
 • Fairway wood 3 (18° loft)
 • Hybride club 4 (24° loft)
 • IJzers 6 t/m 9
 • Pitching wedge (PW) en Sandwedge (SW)
 • 34 inch classic design ‘Blade’ putter
 • 3 stuks headcovers (driver, fairway wood, hybride)
 • Luxe, zwarte draagtas / standbag met uitklaponderstel en regenkap

Voordelen

 • Hoge tees
 • Voor beginners en pro’s

Nadelen

 • Kan snel stuk gaan

5. Wilson Ultra XD 14-Delige Golfset (steel shaft)

Wilson Ultra XD 14-Delige Golfset (steel shaft)

Verkrijgbaar bij

bol.com

Wilson is al jaren marktleider in het starterssegment. Terecht want deze complete, vergevingsgezinde Wilson Ultra XD golfset is een échte aanrader! Alle eigenschappen om voordelig en snel te leren golfen zijn er.

Wilson is niet alleen al jaren een klinkende naam in de tennissport maar ook in de golfsport is dit A-merk al lang marktleider met haar starters sets. Met de 2020 Ultra XD sets (technisch gelijk aan de X31 sets maar met iets mooiere afwerking) zijn alle eigenschappen geïntegreerd om voordelig kennis te maken met de golfsport en snel de belangrijkst vaardigheden onder de knie te krijgen. Voor dit segment zijn kwaliteit en afwerking van deze Wilson Ultra XD golfset bijzonder fraai. De golftas is t.o.v. de eerdere modeljaren én t.o.v. de vergelijkbare Wilson X31 sets van mooier afgewerkte materialen gemaakt.

Maximale technische ondersteuning om snel te leren golfen

Met deze nieuwe, doorontwikkelde 2020 versie overtreft Wilson de vorige versies als het gaat om zowel eigenschappen als afwerkingsniveau. De clubs hebben verder verbeterde eigenschappen die perfect aansluiten op dat wat beginnende tot enigszins gevorderde golfers nodig hebben. Alle type clubs zijn maximaal vergevingsgezind gemaakt. Hierdoor zal als u uw bal niet volledig in het midden van de club heeft geraakt, deze toch redelijk de bedoelde richting en lengte behouden. Dat komt omdat de bij de driver, fairway wood en hybride het gewicht in het clubhoofd laag en ver achterin is geplaatst. De ijzers hebben een enorme sweetspot of de ‘oversized’ clubhoofden en het zwaartepunt is zo laag mogelijk gehouden om de bal gemakkelijk de lucht in te kunnen krijgen.

IJzers met graphite shafts of stalen shafts?

De ijzers in deze Ultra XD sets in 2020 uitvoering zijn verkrijgbaar met graphite shaft of stalen shaft. Heeft u het liefst zo licht mogelijke clubs en heeft u een hekel aan de heftige trilling op uw handen wanneer u niet volledig zuiver raakt, dan zijn graphite shafts voor u perfect. Vindt u het fijner om wat zwaardere, meer feedback gevende clubs te hanteren, dan zijn ijzers met steel shaft optimaal. Kwestie van voorkeur dus…

Samenstelling

Deze 14-delige herensets bestaan uit 10 golfclubs, 3 headcovers en een standbag golftas:

 • Driver – 460cc – 10° loft
 • Fairway wood 3 – 15° loft
 • Hybride club 5 – 25° loft
 • IJzers 6,7,8,9
 • Pitching wedge (PW) en Sandwedge (SW)
 • Klassiek design ‘Blade’ putter met steel shaft, 34 inch
 • 3 stuks headcovers (driver, fairway wood, hybride club)
 • Lichte cartbag met draagband
 • Bijpassende regenkap

Welke uitvoeringen zijn er?

Allereerst is de Ultra XD set er in een dames en een heren uitvoering. Damesclubs zijn iets korter en alle clubs (op de putter na) zijn voorzien van lichte graphite shafts. Bij heren kunt u kiezen voor een set met graphite shaft ijzers of steel shaft ijzers (zie bovenstaand). Ook maakt Wilson deze Ultra XD sets in standaard lengte en in +1 inch versie. Hierbij zijn (alleen) de ijzers circa 2,5 cm verlengd, speciaal voor langere mensen. Let wel… alleen de ijzers zijn dan langer dan standaard omdat die moeten passen bij uw lichaamslengte. Bij een driver, fairway wood of hybride club is dat niet belangrijk.

Prijs versus kwaliteit

De kwaliteit van deze Wilson heren-golfsets is voor dit prijssegment opvallend goed. Blijft u echter wel realistisch want u begrijpt dat in het hogere segment het kwaliteitsniveau van de materialen, de afwerking en de technische eigenschappen hoger ligt. De perfecte prijs / kwaliteit verhouding is echter ideaal is voor starters die niet te veel willen uitgeven aan een A-merk golfset met betrouwbare garanties.

Aanpassingen / clubfitting mogelijk?

In dit prijssegment kunnen clubs niet worden aangepast / gefit. Deze boxed sets worden standaard geleverd in een vaste samenstelling en de clubs zijn voorzien van regular flex graphite shafts en Wilson standaard-herengrips. De specificaties zijn gericht op een zo breed mogelijke doelgroep. Voor startende golfers zijn kleine verschillen in clublengte of gripdikte nog niet zo belangrijk. In het begin staat u niet elke keer in dezelfde houding (‘stand’) achter de bal om te slaan. Pas als u vaak golft, meer ervaring krijgt en een vaste ‘stand’ en swing ontwikkelt, kan clubfitting belangrijker worden.

Voordelen

 • Hoge tees
 • Voor beginners en pro’s

Nadelen

 • Kan snel stuk gaan